- VDS (Virtual Dedicated Server) sunucunun kullanım tasarrufunun tamamının kullanıcıya ait olduğu bir özel sanal sunucu hizmetidir.
Sunucuların her birinin üzerinde, kendine ait donanım bileşenleri ayrı olarak yer almaktadır. Üzerinde birbirinden bağımsız işletim sistemi ve sunucu yazılımları barındırır.
- Bir VDS sunucuya tahsis edilen RAM ve İşlemci miktarı, aynı fiziksel sunucuda bulunan diğer VPS veya VDS'ler tarafından paylaşımlı kullanılmaz. Bu özellik VDS suncunun her zaman daha performanslı olmasını sağlar.
- Yapılan bölümlemede size ayrılan işlemci, disk, ram gibi işlemler sabittir. Kullanılmasa bile sunucu üzerindeki diğer VDS'ler size ayrılan kaynakları kullanamazlar. Biraz daha solid(katı) bir bölümlemedir.
- Fiziksel sunucu üzerinde birden fazla özel sanal sunucu olmasının herhangi bir riski yoktur. Sanal sunucular, birbirinden tamamen bağımsız, izole edilmiş ve güvenli bir şekilde yer alırlar.
- VDS kullanımında, CPU, RAM ya da disc alanı gibi kaynaklar paylaşımsız olarak kullanılır. Söz konusu kaynakların her biri kullanıcıya özeldir.
- Kullanıcıların diğer web sitesi kaynaklarını kullanmasına engel olunur. Bu nedenle kullanıcıların birbirinin performansını etkilemesi söz konusu değildir.
- VDS, site sahiplerine root erişimi imkânı sağlayarak site üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlar.Sistemin sağladığı avantajlardan biri de ihtiyaç duyulması halinde kaynak artırımı yapılabilmesidir. Bu da yenilikçi bir sistem olmasının sonucudur.
- VDS sayesinde web sitesinin trafik yoğunluğu ile başa çıkmak kolaydır. Yaratılan bu avantaj, web sitesinin geç yüklenme sorununun ortadan kalkmasını sağlar.
- VDS, dedicated sunuculara nazaran daha ekonomik olmasının yanında benzer özellikleri de kullanıcıya sunar.
- Dilediğiniz şekilde güvenlik yazılımı kurmanıza imkân tanır.
- Kaynak kullanımında bağımsızlık ortaya koyan VDS, saldırı alan sitelerden etkilenme ihtimalini düşürür.
- VDS'de donanım olarak, VPS'de ise yazılımsal bir ortak kullanım söz konusudur.
- VDS kullanan sistemlerde kaynaklar paylaşılmaz. VPS'de ise kaynaklar ortak kullanılır.
- VPS, VDS'ye nazaran daha ekonomik bir sistemdir.
- VPS, VDS'den daha güçlü bir kontrol mekanizmasına sahiptir.
- VDS'de bulunan web sitelerinin performansı birbirinden etkilenmez. VPS'de ise sitelerin performansının birbirinden etkilenmesi söz konusudur.
- Uzaktan erişim ile bağlanılabilinecek bir bilgisayar gerekiyorsa
- Uzaktan erişim ile tarayıcı kullanımı gerekiyorsa
- Bot sistemlerini çalıştırmada
- 7/24 açık bir sisteme ihtiyaç duyuluyorsa
- Oyun Sunucularında
- Mail Sunucularında
- Download/Upload gerektiğinde hızlı işlem isteniyorsa
- VPN kullanımı isteniyorsa
- Yavaş yüklenme sorunu olan web sitelerinde
- Trafik dalgalanma sorunu olan web sitelerinde
- Yüksek kaynağa ihtiyaç duyulan web sitelerinde
VDS Sunucu Teknolojileri olarak ayrıcalıklı bir hizmet olarak sunduğumuz yedekleme hizmeti, paketinize ek olarak aylık veya haftalık olarak satın alınabilir.
- Ürün alırken sepetinize ekleyebilir veya daha sonradan yedekleme hizmeti almak isterseniz Ticket veya Canlı Destek yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.
- Haftada 1 defa olmak üzere; belirlediğiniz gün ve saatte veya bize manuel olarak bildirdiğiniz zaman sizin yerinize sunucunuzun o an aktif çalışan hali komple yedeklenir ve özel sunucularda pasif halde korunaklı olarak saklanır.
- Ayda 1 defa olmak üzere; belirlediğiniz gün ve saatte veya bize manuel olarak bildirdiğiniz zaman sizin yerinize sunucunuzun o an aktif çalışan hali komple yedeklenir ve özel sunucularda pasif halde korunaklı olarak saklanır.
- Müşteri Panelinizden Ticket oluşturarak en son Yedeklemenizin geri yüklenmesini talep edebilirsiniz.
- Talebiniz en kısa sürede işlenip sunucunuz yedekten geri yüklenerek size teslim edilecektir.
- Dağıtılmış Ağ Saldırıları, genellikle Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırıları adıyla bilinir. Bu tür saldırılar, bir şirketin web sitesini sağlayan altyapı gibi, herhangi bir ağ kaynağı için geçerli olan belirli kapasite sınırlarından faydalanır. DDoS saldırısı, saldırıya uğrayan web kaynağına birden çok istek göndererek web sitesinin çok sayıda isteği işleme kapasitesini aşmayı ve doğru şekilde çalışmasını engellemeyi amaçlar.
Web sunucuları gibi ağ kaynaklarının eş zamanlı olarak hizmet verebileceği isteklerin sayısı sınırlıdır. Sunucunun kapasite sınırına ek olarak sunucuyu internete bağlayan kanal da sınırlı bir bant genişliğine/kapasiteye sahiptir.
İstek sayısı altyapıdaki herhangi bir bileşenin kapasite sınırını her aştığında hizmet düzeyi büyük olasılıkla aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaşır:
- İsteklere verilen yanıtlar normalden çok daha yavaş olur
- Bazı (veya tüm) kullanıcı istekleri tamamen yoksayılabilir
Genellikle saldırganın başlıca amacı web kaynağının normal çalışmasını tamamen engellemek, yani tam "hizmet reddi" sağlamaktır. Saldırgan, saldırıyı durdurması karşılığında para da isteyebilir.
Bazı durumlarda DDoS saldırısı rakip bir firmanın itibarını zedeleme ya da işine zarar verme girişimi niteliğinde de olabilir.
- Tek bir ip adresinden gelen isteklerin protokol, paket içerikleri ve gelen istek boyutunun karşılaştırılması ile saldırı analizinin yapılarak engellenmesi
- Binlerce/Milyonlarca ip adresinden bir hedefe gelen aynı veya benzeri isteklerin protokol ve paket içeriklerinin analizinin yapılarak engellenmesi
- Sitelerin admin panellerine ve üye giriş form alanlarına şifreler denenerek şifre bulma, oturum açmaya karşı kademeli engelleme sistemi
- Genel network stabilitesinin sağlanması amacıyla herhangi bir IP adresi üzerine DoS flood saldırıları tespit edildiğinde ilgili IP yurtdışı erişimi otomatik olarak kapatılmaktadır. Saldırı sona erdiğinde yurtdışı erişimi yine otomasyona bağlı olarak açılmaktadır
- Firewall Koruması : IP spoofing, IP sweep, Port scan, Land attack protection, Teardrop attack protection, ICMP fragment protection, Ping of death attack protection, Large size ICMP packet protection, Block fragment traffic, SYN-ACK-ACK proxy protection, SYN flood Protection, ICMP flood protection, UDP flood protection
- Voxility Koruma : Yurt dışından gelen bağlantılar bu sistemden geçeceği için yurt dışı kaynaklı birçok saldırıya karşı ve DoS, DDoS ve BotNet ağı saldırılarına karşı etkilidir.
- Juniper Firewall Gateway Router ve Switchler : Network sistemimiz tamamen Juniper'in üst seviye cihazları kullanıldığı için network taraflı bir darboğaz veya paket kaybı yaşanmamaktadır. Bu da uptime oranını çok yüksek seviyelere çıkarmaktadır
- SSL sertifikası, bir web sitesinin kimliğini doğrulayan ve şifreli bir bağlantı sağlayan dijital bir sertifikadır. Bir web sunucusu ve web tarayıcısı arasında şifreli bağlantı oluşturan bir güvenlik protokolü olan SSL'nin açılımı Güvenli Yuva Katmanıdır.
- Şirketler ve kuruluşlar, çevrimiçi işlemleri güvence altına almak ve müşteri bilgilerinin gizliliğini ve güvenliğini korumak için web sitelerine bir SSL sertifikası eklemelidir.
- Kısacası: SSL, internet bağlantılarının güvenli olmasını sağlar ve suçluların iki sistem arasında aktarılan bilgileri okumasını ya da değiştirmesini engeller. Adres çubuğundaki URL'nin yanında bir asma kilit işareti görüyorsanız bu, ziyaret ettiğiniz sitenin SSL sertifikasıyla korunduğu anlamına gelir.
SSL, kullanıcılar ve web siteleri ya da iki sistem arasında aktarılan verilerin hiçbir şekilde okunamamasını sağlar. Aktarılmakta olan verileri karmaşık hale getirmek için şifreleme algoritmaları kullanır ve bu sayede korsanların bağlantı üzerinden gönderilmekte olan verileri okumasını engeller. Bu veriler arasında isimler, adresler, kredi kartı numaraları veya diğer finansal bilgiler gibi hassas olabilecek bilgiler bulunabilir.
- İşlem şu şekilde gerçekleşir:
1- Bir tarayıcı ya da sunucu, SSL ile güvenli hale getirilmiş bir web sitesine (yani bir web sunucusuna) bağlanma girişiminde bulunur.
2- Tarayıcı ya da sunucu, web sunucusundan kendisini tanımlamasını ister.
3- Web sunucusu, yanıt olarak tarayıcı ya da sunucuya SSL sertifikasının bir kopyasını gönderir.
4- Tarayıcı ya da sunucu, SSL sertifikasına güvenip güvenmediğine karar vermek için sertifikayı kontrol eder. Sertifikaya güvenirse web sunucusuna bu doğrultuda bir sinyal gönderir.
5- Ardından web sunucusu, SSL şifreli oturum başlatmak için dijital olarak imzalanmış bir onay ile yanıt verir.
6- Şifreli veriler, tarayıcı veya sunucu ile web sunucusu arasında paylaşılır.
- Bu işlem bazen "SSL el sıkışması" şeklinde adlandırılır. Uzun bir işlem gibi görünse de milisaniyeler içinde gerçekleşir.
- Bir web sitesi SSL sertifikası ile güvenli hale getirilmişse URL'de HTTPS (Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolü) kısaltması görünür. SSL sertifikası yoksa Secure (Güvenli) anlamına gelen S harfi olmadan yalnızca HTTP kısaltması görünür.
Ayrıca URL adres çubuğunda bir asma kilit simgesi de gösterilir. Bu simge, güveni temsil eder ve web sitesini ziyaret edenlere güvence verir.
-SSL sertifikasının ayrıntılarını görüntülemek için tarayıcı çubuğundaki asma kilit simgesine tıklayabilirsiniz. Genelde SSL sertifikalarında şu ayrıntılar yer alır:
*Sertifikanın hangi etki alanı adı için düzenlendiği
*Sertifikanın hangi kişi, kurum ya da cihaz için düzenlendiği
*Sertifikayı düzenleyen Sertifika Yetkilisi
*Sertifika Yetkilisinin dijital imzası
*İlişkili alt etki alanları
*Sertifikanın düzenlenme tarihi
*Sertifikanın sona erme tarihi
*Ortak anahtar (public key - özel anahtar gösterilmez)
- Kullanıcı verilerinin güvende olmasını sağlamak, web sitesinin sahipliğini doğrulamak, saldırganların sitenin sahte bir sürümünü oluşturmasını engellemek ve kullanıcılara güven vermek için web sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması gerekir.
- Web sitesi kullanıcılardan oturum açmalarını, kredi kartı numarası gibi kişisel bilgiler girmelerini veya sağlık yardımları ya da finansal bilgiler gibi gizli bilgileri görüntülemelerini istiyorsa verilerin gizliliğini korumak şarttır. SSL sertifikaları çevrimiçi işlemlerin gizli kalmasını sağlar ve kullanıcılara web sitesinin gerçek olup özel bilgileri paylaşmak için güvenli olduğuna dair güvence verir.
- Şirketler için asıl önemli olan ise HTTPS web adresi için SSL sertifikasının gerekli olmasıdır. HTTPS, HTTP'nin güvenli versiyonudur; bu da HTTPS web sitelerinin trafiğinin SSL ile şifrelendiği anlamına gelir. Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.
- SSL sertifikası, aşağıdaki gibi bilgilerin güvende olmasını sağlamaya yardımcı olur:
*Oturum açma bilgileri
*Kredi kartı işlemleri veya banka hesabı bilgileri
*Kişiyi tanımlayabilecek bilgiler (tam ad, adres, doğum tarihi, telefon numarası vb.)
*Yasal belgeler ve sözleşmeler
*Tıbbi kayıtlar
*Tescilli bilgiler
cPanel, Unix tabanlı sistemlerde çalışan geniş bir kullanım oranına sahip kontrol panelidir. İsmi "Control Panel" kelimesinden gelmektedir.
- cPanel ile birlikte WHM (Web Hosting Manager) isimli ana yönetim yazılımı da yüklenmektedir. WHM üzerinden oluşturulan hesaplar client hesap olarak adlandırılır. Client hesaplar cPanel üzerinden yönetilebilir.
WHM üzerinden bayi hesapları açılabilir, kullanıcı hesabı açılabilir, hesaplar düzenlenebilir, kota bilgileri girilebilir, hesaplar kapatılabilir, hesaba bağlı sitelerin ayarları düzenlenebilir ve cPanel ayarları yapılabilir.
- cPanel üzerinden alan adının mail fonsiyonları düzenlenebilir, yeni mail hesapları açılabilir, varolan mail hesaplarının şifre vb. işlemleri yapılabilir, mail paneline giriş yapılabilir, mx kayıtları değiştirilebilir,
yeni MySQL veritabanları oluşturulabilir, MySQL veritabanları için kullanıcılar oluşturulabilir, kullanıcılar veritabanına atanabilir, PhpMyAdmin ile MySQL veritabanına tablolar eklenebilir & düzenlenebilir, cgi-bin gibi onlarca işlem yapılabilir.
Ayrıca ek olarak satılan cPanel modülleride vardır. Bunlara örnek vermek gerekirse Fantastico bu konuda iyi bir örnek olabilir. Fantastico modülü cPanel üzerinden GNU Özgür Belgeleme Lisanslı CMS Sistemlerini kolayca kurmak için hazırlanmıştır.
İçeriğindeki CMS sistemlerinden birisini seçip, dizin ve yönetici bilgileri girmek yeterlidir.
***Kurulum için Bilgi bankasına bakabilir veya sipariş oluştururken Sipariş Notları kısmına ekleyebilir veya müşteri panelinizden Ticket açabilirsiniz***
Plesk yazılım paketi, ticari bir web hosting otomasyonudur. Plesk Inc. firması altında Amerika'da yayınlanmıştır ve Novosibirsk, Russia'da tasarlanmıştır. Haziran 2003'te, SWsoft firmasının Plesk Inc.'yi satın alması
nedeniyle Plesk SWsoft ürünü olmuştur. SWsoft ve Parallels firmalarının ocak 2008'de birleşmesi nedeniyle Plesk şimdi Parallels Şirketinin yönetimi altındadır.
-Plesk, bir sunucu sistemi yöneticisine, web tabanlı bir arayüz üzerinden yeni web siteleri, yeni e-posta hesapları oluşturma ve DNS girdilerini yapma gibi imkânlar sunar.
Yönetici, alan adları ve/veya istemcilere kaynak tahsisinde rol oynayan etkenleri önceden saptayan istemci ve site şablonları yaratabilir.
-Plesk'in Linux/UNIX için tasarlanmış olanı, Red Hat/Fedora, SUSE, Debian/Ubuntu ve FreeBSD de dahil olmak üzere birçok POSIX platformunu destekler. Plesk'in Windows için olanı ise Windows Server 2003 ve Windows Server 2008 işletim sistemlerini destekler.
-Plesk, CounterStrike ve Battlefield 1942 oyun sunucularının yanı sıra, MySQL ve PostgreSQL veritabanlarının (Windows altında Microsoft SQL Server ve Microsoft SQL Server Desktop Engine), Tomcat Java Server,
ColdFusion Server gibi platformların isteğe bağlı sürümlerini kurar ya da bunların sürüm yönetimlerini gerçekleştirir.
***Kurulum için Bilgi bankasına bakabilir veya sipariş oluştururken Sipariş Notları kısmına ekleyebilir veya müşteri panelinizden Ticket açabilirsiniz***